mandag 23. november 2009

The Campus Novel

Dette kurset var ment som en forlengelse av kurset "English for Academic Purposes" i regi av HiO, og var åpent for alle ansatte. Man trengte ikke å ha deltatt på EAP for å melde seg på her. Hensikten med kurset var å forbedre ens muntlige engelsk ved å bruke språket i en uformell setting. Dette gjorde vi ved å lese utdrag fra engelskspråklige romaner med handling fra universitetsmiljø, og diskutere disse utdragene på samlingene. Kurset ble ledet av Ann Torday Gulden.

Vi har hatt seks samlinger i løpet av høsten. Før hver samling ble vi enige om hvilke romaner det skulle leses utdrag fra. Utdragene besto av et par kapitler fra utvalgte romaner, og var samlet i et eget kompendium. En eller to av deltakerne sendte ut forslag til spørsmål vi kunne diskutere for hver tekst. Dette gikk på omgang. Deltakerne på kurset hadde forskjellig erfaringsbakgrunn, og det ble ofte noen svært interressante samtaler rundt tekstene.

Jeg synes jeg fikk et godt utbytte av disse samlingene. Selv om man kanskje leser mange engelske tekster i hverdagen er det ikke så ofte man får muligheten til å bruke språket muntlig. Den uformelle atmosfæren på samlingene gjorde at man ikke var redd for å uttrykke seg "feil". Dessuten var det hyggelig å bli kjent med HiO-tilsatte på tvers av avdelingene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar